Aktuellt

20-21 februari 2021 i Hudiksvall

 

SKRIVKURS NYBÖRJARE: Att skriva utifrån sitt eget liv.

Max 10 deltagare OBS, ett fåtal platser kvar!

 

Denna kurs är lämplig för nybörjare som vill ta avstamp i det självupplevda. Att utifrån sitt eget liv väva berättelser med litterär bärkraft.

Skrivandet är ett hantverk och om man ska bygga ett hus räcker det inte med att man har allt materiel - det är också viktigt att veta hur delarna ska fogas samman. Var och hur använder jag det där vackra spröjsade fönstret så att det kommer till sin fulla rätt?

Vi utforskar skillnaden mellan att berätta och gestalta. Val av tempus och perspektiv påverkar på skilda vis och genom teoretisk undervisning och genom att titta närmare på olika exempel undersöker vi detta tillsammans. Hur tar man läsaren in på scenen och hur skapar man som författare en stark känsla av närvaro?

Mellan de olika teoretiska momenten är skrivövningar invävda.

Som avslutning tittar vi hur man kan lägga upp en fungerande struktur för sin fortsatta skrivprocess.

 

PRAKTISK INFORMATION:

Quality Hotel Statt, Storgatan 36, Hudiksvall

Lördag 10.00 – 16.00.  Paus för lunch: 12.30–13.30

Söndag 09.00 – 16.00. Paus för lunch: 12.30–13.30

Det finns flera bra matställen i närheten av kurslokalen. Du kan också ta med mat, men det finns ingen köksdel att värma i. Medtag i så fall egna bestick.

Pris: 1 500 kr exkl. moms (25 %)

Om du vill bo på hotellet får du rabatterat pris. Uppge att du ska delta i SKRIVKURS

https://www.nordicchoicehotels.se/quality/quality-hotel-statt/

 

Anmälan görs per mejl eller via telefon: 076 0408006

VARMT VÄLKOMNA!

 

 

20-21 mars + 8-9 maj 2021, Hudiksvall

 

SKRIVKURS FORTSÄTTNING

Max 10 deltagare OBS, ett fåtal platser kvar!

 

Fortsättningskursen tar vid där nybörjarkursen slutade och för att delta behöver du inte ha fått ur dig mer text eller ens funderat särskilt mycket på skrivandet. Det räcker med att du känner att du vill lära dig mer. Att du vill vara med i ett sammanhang där vi gör skrivövningar, pratar om skrivandets hantverk, lär oss mer om redigering, skrivteknik och får tips på hur våra egna texter kan lyfta. Vad gör en text dynamisk? Hur skapar man fungerande ”cliffhangers”?

Du får möjlighet att bli mer införstådd i vad som är din unika ton, ditt specifika sätt att skriva och chans att utveckla den ytterligare. Vi söker oss vidare i processen att skriva där engagemang och lust finns, försöker hitta de teman som är tillräckligt angelägna. För att utifrån detta så småningom finna rätt form.

Samtidigt är kursen en möjlighet för dig att utvecklas som människa. Texter berör och när vi samlas i grupp för att jobba med text så ökar både vår kunskap kring skrivandet, men det blir också en utveckling på personlig nivå.

I god tid före kursstart kommer deltagarna meddelas en kurslitteratur med lite frågeställningar till och man får då också en skrivuppgift som ska göras och tas med till kursen.

 

PRAKTISK INFORMATION:

Quality Hotel Statt, Storgatan 36, Hudiksvall

Lördag 10.00 – 16.00.  Paus för lunch: 12.30-13.30
Söndag 09.00 – 16.00.  Paus för lunch: 12.30-13.30

Det finns flera bra matställen i närhet till kurslokalen. Du kan också ta med mat, men det finns ingen köksdel att värma i. Medtag i så fall egna bestick.
Pris: 1 500 kr exkl. moms

Om du vill bo på hotellet får du rabatterat pris. Uppge att du ska delta i SKRIVKURS

https://www.nordicchoicehotels.se/quality/quality-hotel-statt/

 

Anmälan görs per mejl eller via telefon: 076 0408006

VARMT VÄLKOMNA!

 

 

Copyright © Ulla-Maria Andersson. Alla rättigheter reserverade. Producerad av IN VISION